11 Şubat 2011 Cuma

32. haftamız biterken...

kuzumun annanesi, dedesi ve teyzesi bugün evlerine döndüler. e malum şubat tatili bitmek üzere ve teyzemizin dersleri başlayacak. allahtan bu sene okulda değil, bize ayırabilecek bol bol vakti var. haftanın 3 günü annemlerle, 4 günü bizimle. göçebe matenatik öğretmeni oldu ama olsun. asyanın kısmetine daha çok görüşebiliyoruz.
gittiler ama 10-15 gün sona geri gelecekler kısmetse. babişim işlerini ayarladıktan sonra en az doğuma kadar benimle kalacaklar.
bugün yola çıkmadan ablamla hastane çantamı hazırladık. ne olur ne olmaz diye.
bir iki eksiğimi de bu hafta tamamlayıp, her türlü ihtimale karşı hazırlıklı olalım dedik.

çanta hazır ama ben daha hazır değilim.
"asyaa, pabucu yarıııım, çıkma dışarıı, sonra oynarız" diye telkin ediyorum kızımı.

geçtiğimiz salı kontrolümüz vardı. kızımın NSTsine bakıldı. göbişime kalp atışı antenlerini taktıklarında asya atağa geçti ve ilk kaydı tekmeleriyle sabote etti. hemşiremiz gelip baktığında şaşkına döndü.
"neler oldu böyle" diyerek şaşırdı. tekmelerden sonra bir de sırtını döndü, kayıt sessizliğe büründü.
hemşiremiz önçe benim yatış pozisyonumu daha sonra da bağladığı alıcıların yerini değiştirdi. ve nihayet sağlıklı bir kayıt almayı başardık.
doktorumuz iki hafta öncesine göre daha iyi durumda olduğumuuzu ama tedbiri elden bırakmamamız gerektiğini söyledi.

geçen kontrolde rahim boyunun 26mm kısaldığını ve pelvis kaslarında yumuşama olduğunu söylemişti. bu sefer rahim boyunda bir değişiklik yok allahtan, belirtilerden biri gitmiş oldu. ama kızım hala başaşağı. doktromuzu en az 4 hafta daha tedbirli olmamız gerektiğini söyledi.36. haftadan önce doğmaya kalkarsa prematüre sayılıyormuş. kilosu 3500gr dahi olsa küvöze alınırmış.

tedbirli bir anne adayı olarak, bu uzun bilgisayar kaçamağımı sonlandırıp, yatay pozisyondaki yerimi almam gerekmekte. asyam kıpır kıpır içimde, sanırım "iki büklüm durmaktan sıkıldım, yat be kadın" demeye çalışıyor mors tekmeleriyle.
tamam, tamaaaam annesinin kuzusuuuu :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder